Romantisch Huwelijksaanzoek in Rome

Het is de laatste paar weken rustig geweest op het blog, maar vandaag heb ik zó iets leuks voor je! Zelf krijg ik namelijk elke keer zo’n kippenvel bij het zien van de hoeveelheid liefde die van deze foto’s afspat, dat ik niet kan wachten om het met je te delen…

Max is een goede vriend van me, dus toen hij me een aantal weken geleden benaderde om hem te helpen met zijn romantische huwelijksaanzoek, begonnen m’n handen op slag te jeuken. Van het bedenken van concepten – of het nou voor een aanzoek is of voor de complete aankleding van een bruiloft – maakt mijn hart per definitie een sprongetje van blijdschap. Want wat is er nou mooier dan een koppel te helpen hun liefdesverhaal te visualiseren in hun bruiloft….of zoals in dit geval, in hun huwelijksaanzoek?

Maar ik begon pas echt te stuiteren van opwinding toen Max me vertelde dat hij en Leoni – de bride-to-be – een romantisch weekendje naar Rome hadden geboekt dat twee weken later zou plaatsvinden. Wel een uitdaging dus om alles in twee weken uitgedacht en geregeld te krijgen, maar aangezien in de liefde alles geoorloofd en mogelijk is, gingen we fanatiek aan de slag.

Max stuurde me een tweetal videofilmpjes van romantische huwelijksaanzoeken waarvan hij wist dat Leoni die geweldig vond. Dit gaf mij een beeld van hoe romantisch, ingetogen of juist heel spectaculair dit aanzoek moest worden. Maar het was natuurlijk niet de bedoeling die aanzoeken te kopiëren; het moest een bijzonder en betekenisvol aanzoek worden dat perfect paste bij Leoni’s persoonlijkheid en bij hun unieke liefdesverhaal.

Omdat ik zelf nog nooit in Rome was geweest – shame on me, maar daar gaat nu absoluut verandering in komen – schakelde ik allereerst mijn netwerk in en dankzij nuttige tips van mijn lieve vriendin Ilse van European City Weddings, was ik al snel op de hoogte van de mooiste plekjes in Rome en van een geweldige lokale fotografe zodat ik van daaruit kon voortborduren op een super romantisch huwelijksaanzoek dat in totaal twee dagen in beslag nam…

Tijdens een wandeling in Villa Borghese Gardens – vaste prik voor de gemiddelde toerist in Rome -, stelt Max voor om een roeibootje te huren voor een vaartocht op het prachtige meertje. Terwijl ze daar nietsvermoedend ronddobberen, hoort Leoni plotseling de muzikale vertolking van hún liedje – ’Ik heb je lief’ van Stef Bos – en dat is op z’n minst vreemd te noemen; een Nederlands liedje in Rome. Nieuwsgierig geworden naar waar dat vandaan komt, varen ze iets dichterbij en ontdekken vervolgens de Italiaanse gitarist en saxofonist die hiervoor verantwoordelijk zijn. Hoe mooi en ’toevallig’ is dit? Hun liedje, vertolkt op een plek waar je het van z’n levensdagen niet zou verwachten…

Als Max na afloop van het lied Leoni’s handen vastpakt, haar vraagt op te staan en haar begint te vertellen hoeveel hij van haar houdt, begint haar hart als een razende tekeer te gaan…het zal toch niet? En ja hoor, dan zakt hij op één knie en vraagt haar ten huwelijk op de meest romantische plek ooit.

Zodra ze volmondig JA heeft geantwoord en hij een prachtige diamanten ring om haar vinger heeft geschoven, spelen de muzikanten van Nuar in Jazz ter afsluiting nog een mooie serenade bestaande uit een tweetal Italiaanse liefdesliedjes. Ondertussen is het hele aanzoek vakkundig vastgelegd door de getalenteerde Italiaanse fotografe Teresa van In love in Italy Photography zodat wij nu met z’n allen van dit moois kunnen genieten.

Die avond geniet het pas verloofde stel van een luxueus en romantisch diner op een dakterras dat een spectaculair uitzicht over Rome biedt en wordt deze rollercoaster van fantastische gebeurtenissen de volgende dag afgesloten met een romantische engagement shoot, eveneens door In love in Italy Photography.  Maar de prachtige foto’s dáárvan bewaar ik tot volgende week.

Geniet nu eerst maar even van deze foto’s van het huwelijksaanzoek en vertel me daarna in het commentaarvak hieronder of jij niet ook kippenvel kreeg van dit prachtige liefdesverhaal…

Liefs,

Lucia-Watermark-400x315px

Romantisch huwelijksaanzoek-1

Romantisch huwelijksaanzoek-2

Romantisch huwelijksaanzoek-3

Romantisch huwelijksaanzoek-4

Romantisch huwelijksaanzoek-5

Romantisch huwelijksaanzoek-6

Romantisch huwelijksaanzoek-7

Romantisch huwelijksaanzoek-8

Romantisch huwelijksaanzoek-9

Romantisch huwelijksaanzoek-10

Romantisch huwelijksaanzoek-11

Romantisch huwelijksaanzoek-12

Romantisch huwelijksaanzoek-13

Romantisch huwelijksaanzoek-14

Share this post

 
You might also like:

Leave a comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

.post .meta, .pages .meta { display: none; }